Věděli jste, že :

 
Celozrnný žitný chléb kvasový, přirozeně fermentovaný, obsahuje pro naše tělo dobře stravitelné vitamíny a minerály ( draslík, fosfor, železo, síra ) a díky své vláknině prirozeně posiluje naši střevní mikrofloru a tím i náš imunitní systém.
Žito bylo dříve ceněno i pro své léčivé účinky, možná právě proto, že přirozeně čistí svojí vlákninou střevní stěny a zlepšuje tak funkci odvádění toxických látek z našeho těla.
Žitný lepek narozdíl od pšeničného nevitváří ve střevech hlen.
Je ideální pro lidi s redukční dietou, trpící špatným trávením, zácpou, onemocněním slinivky, diabetiky ( má velmi nízký glikemický index) 
 
Mimochodem věděli jste, že náš celozrnný žitný chléb , po okrájení kůrek a napařený, je výbornou plnohodnotnou náhradou za tradiční český knedík?
 
 
 
A žitný kvásek? věděli jste, že ho lze použít na zahuštění polévek, omáček laděných mírně do kysela,
případně použít i do palačinkového těsta ?